چاپ چیست؟

چاپ یکی از قدیمی‌ترین اختراعات بشر است که در شکل‌گیری و پیشرفت تمدن‌ها نقش مهمی داشته است. برای اینکه بدانیم چاپ چیست ، پیش از همه بهتر است به معنی لغوی این واژه توجه کنیم. بر اساس اطلاعات به دست آمده از ویکی پدیا، چاپ از واژه مغولی “چاو” می‌آید. چاو یعنی فشردن سطحی بر سطح دیگر. چاپ همچنین واژه‌ای ترکی نیز به شمار می‌رود. در زبان ترکی چاپ یعنی کوبیدن یا حرکتی مداوم همراه با کوبش. چاپ در لغت به ‌معنای نقش، اثر، مُهر و نشان آمده ‌است . شاید برای شما جالب باشد اگر بدانید کلمات طبع، باسمه، و تافت از واژگان هم ‌معنی چاپ به شمار می‌روند. با این حال هنوز به پاسخ درستی درباره اینکه به صورت دقیق، چاپ چیست ، نرسیده‌ایم.

به صورت خیلی دقیق، چاپ چیست ؟

چاپ به مجموعه فرآیندی گفته می‌شود که یک موضوع قابل انتقال در تعداد بالا، روی سطحی دیگر منتقل شود. شرط اصلی در این فرآیند این است که تغییری در موضوع قابل انتقال ایجاد نشود. یعنی سوژه عینا تکرار شود! بی هیچ دخل و تصرف و تغییری.

حالا شاید بپرسید موضوع قابل انتقال دیگر چیست؟ موضوع قابل انتقال به هر چیزی گفته می‌شود که می‌تواند روی سطحی دیگر تکثیر شود. مثلا حروف و کلمات، نقش‌ها و شکل‌ها و تصاویر و عکس‌ها. اینها همه از مواردی هستند که می‌توانند از یک سطح به سطوح دیگر منتقل، یعنی چاپ شوند.

حالا شاید سوال دیگری برای شما مطرح شود. این مواردی که گفته شد، قرار است روی چه سطحی منتقل شوند؟ پاسخ کوتاه اینکه: همه جا! و پاسخ مفصل اینکه تقریبا روی هر چیزی می‌شود چاپ انجام داد. از پلاستیک‌های مخصوص خرید گرفته تا شیرآلات سرویس‌های بهداشتی، انواع کاغذ، کتاب، پوشاک و حتی لوازم خانگی. در واقع امروزه با پیشرفت تکنیک‌های چاپ، این عمل روی مواد سلولزی، نایلونی، پارچه‌ای، چرمی، فلزی، شیشه‌ای با اشکال صاف یا ناهموار، مقعر یا محدب و … صورت می‌گیرد.

 نکته مهم این است که بدانید چاپ روی هر کدام از این موارد، با تکنیکی خاص صورت می‌گیرد. مثلا چاپی که روی اهرم دوش حمام شما نقش بسته، زمین تا آسمان با چاپی که روی تی‌شرت همسایه‌تان انجام شده فرق دارد. ما در وبسایت باماچاپ، قصد داریم انواع چاپ را به صورتی قابل درک و ملموس برای شما تشریح کنیم. با ما همراه باشید.

صنعت چاپ، خودمانی‌ترین صنعت

وقتی از صنعت صحبت می‌شود، احتمالا فضایی ماشینی را تصور می‌کنیم و بسیاری از ما فکر می‌کنیم هرگز سر و کارمان به آن صنعت نمی‌افتد. صنعت چاپ اما از این قاعده مستثنی است. حاضریم با شما شرط ببندیم که حداقل یک بار در زندگی سر و کارتان به صنعت چاپ افتاده و چیزی چاپ کرده‌اید. شاید انکار کنید، اما وقتی به شما بگوییم حتی کار ساده‌ای مثل کپی گرفتن از شناسنامه و کارت ملی نیز نوعی از چاپ به شمار می‌رود، احتمالا تجدید نظر می‌کنید. چاپ بر روی کاغذ، شناخته شده‌ترین کار چاپی است وتقریبا می‌توان گفت سرو کار اغلب مردم دنیا به این نوع از چاپ افتاده است. مخصوصا قشر دانشجو و درگیر تحصیل از جمله افرادی هستند که شاید بیشتر از دیگران چاپ روی کاغذ را تجربه کرده‌اند.

چاپخانه کجاست؟

حالا فهمیدیم چاپ چیست ، بد نیست کمی درباره چاپخانه بدانیم. چاپخانه مکانی است که کلیه فرآیند چاپ در آنجا اتفاق می‌افتد. یعنی بیشترین چیزی که در یک چاپخانه دیده می‌شود، دستگاه‌های چاپ هستند. بسته به اینکه قرار است دقیقا روی چه محصولی با چه جنسی فرآیند چاپ انجام شود، نوع و تعداد این دستگاه‌ها  می‌تواند متفاوت باشد.

برای اینکه بدانید ویژگی‌های یک چاپخانه خوب چیست، می‌توانید این موارد را در نظر داشته باشید:

  • سرعت: مهم‌ترین ویژگی یک چاپخانه خوب، سرعت کار است. هر چه دستگاه‌های یک چاپخانه جدیدتر و پیشرفته‌تر باشند، سرعت کار بالا می‌رود. کیست که دلش نخواهد سفارشش در چشم به هم زدنی تحویل داده شود؟
  • کیفیت چاپ: دستگاه‌های مدرن، کیفیت بهتری دارند و یک چاپخانه خوب می‌داند که داشتن دستگاه‌های به روز، مهمترین شرط محبوبیتش است.
  • هزینه: هزینه بر اساس مقدار جوهری که در دستگاه چاپ مورد مصرف قرار می‌گیرد محاسبه می‌شود. از آنجایی که رقابت در چاپخانه‌ها زیاد است، برای جذب مخاطبان بیشتر معمولا هزینه به صورت کف قیمت و با کمترین میزان سود در نظر گرفته می‌شود.

حال که درمورد چاپ میدانید این مطلب را مطالعه کنید: لیتوگرافی چیست؟

چاپ چیست؟

دیدگاه‌ها ۰

*
*


6 + هشت =

error: Content is protected !!